• SPEELTUIN DON BOSCO 65 JAAR! DE VERENIGING COLLECTEERT VOOR EXTRA VEEL SPEELPLEZIER!

 • Van maandag 5 maart tot zaterdag 10 maart met de Jantje Beton collecte

  Speeltuinvereniging Don Bosco bestaat dit jaar precies 65 jaar. Op 1 mei 1953 werd de vereniging opgericht, waarschijnlijk op initiatief van pastoor Van derLugt, met als doel ‘de gezonde drang tot beweging, die in kinderen leeft, in goede banen te leiden door hun nuttige en aangename bezigheden te verschaffen’. Om dit te vieren collecteert Speeltuin Don Bosco deze week tijdens de week van de Jantje Beton collecte voor extra veel speelplezier tijdens het seizoen 2018.

  Wie herinnert zich niet een moment in de speeltuin tijdens zijn of haar jeugd? Van uitstapjes naar de Efteling, hele dagen spelen in de speeltuin en het timmerdorp. Al 65 jaar is Speeltuin Don Bosco een begrip in Weesp. Ondanks dat de tijden zijn verandert is de speeltuin nog steeds een fantastische plek voor kinderen om te komen spelen.

  Jantje Beton Collecte

  Van maandag 5 maart tot en met zaterdag 10 maart is de Jantje Beton Collecte. 50% Van de opbrengsten gaat naar de clubkas van de verenigingen waar de collectanten zich voor inzetten en 50% van de opbrengsten is voor speelprojecten van Jantje Beton. In Weesp zijn de wijken verdeeld onder de verenigingen Speeltuin Don Bosco, Peuterspeelzalen Weesp en We Have.

  Spelen is belangrijk

  1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Maar spelen is super belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen houdt je bovendien vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen. Daarom zeggen Jantje Beton en Speeltuin Don Bosco ook: stop nooit met spelen.

  65 jaar feest

  Om te vieren dat Speeltuin Don Bosc0 65 jaar bestaat is er een mooi programma samen gesteld aan activiteiten. Zo staat er een filmochtend gepland op 10 maart, openingsfeest op 30 maart met paaseitjes zoeken, feestweek in de meivakantie met knakworstjes bakken, oud-hollandse spelletjes en Bonte Don Bosco Middag en wordt er gekeken om het “Timmerdorp” éénmalig in ere te herstellen. Al met al elke donatie is welkom om alles te realiseren. 

  Wil je meehelpen?

  Elke gulle gift wordt heel dankbaar ontvangen! Er is een speciale digitale collectebus aangemaakt, zie hiervoor: https://jantjebeton.digicollect.nl/bestuur-speeltuin-don-bosco

  Je kan je ook opgeven als vrijwilliger, helpende handen voor collecte, winkeltje of onderhoud zijn altijd welkom. Ga hiervoor naar: http://www.speeltuindonbosco.nl/vrijwilligers/

  Mooi herinnering aan jouw tijd bij Don Bosco?

  Deel hem met ons op facebook of stuur jouw verhaal met foto naar postvoor@speeltuindonbosco.nl